VIDEO-CURS Educatie Incluziva - Prezentare generala

Se procesează video-ul...

 ”Modul Online: Curs Introductiv de Educație Incluzivă, Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități, Autor: M. M. Turza, București, 2017, www.educațieincluzivă.info ”
Curs Introductiv de Educație Incluzivă - Prezentare Generală 

Înscriere

Utilizați formularul de mai jos pentru înscriere

Parcurgeți secțiunile Cursului

Urmăriți secțiunile din meniul principal

Evaluare

Raspundeți la întrebărle finale și urmați instrucțiunile din Secțiunea Evaluare

Certificare

În urma evaluării veți primi pe mail un Certificat de Absolvire

Cursul de Educație Incluzivă este o inițiativă a Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD), care își propune să vină în întâmpinarea nevoii reale de sprijin și pregătire a profesorilor și directorilor de școli din mediul preuniversitar din România în domeniul incluziunii copiilor cu cerințe educaționale speciale în învățământul de masă. 

Informații concrete și aplicate pe care sperăm să le găsiți utile în activitatea dumneavoastră de zi cu zi la școală, dar și în efortul curajos de a fi pionierii unei schimbări de profunzime în sistemul de educație din țara noastră.

Noi, echipa CEDCD, credem cu tărie că schimbarea începe cu fiecare dintre noi. Părinți și profesori, uniți în efortul de a construi împreună viitorul copiilor noștri.

În speranța că politicile publice vor urma la un moment dat schimbarea reală și de substanță începută de noi, cei din linia întâi, vă dorim mult succes și vă mulțumim că ați ales să fiți agenți ai schimbării.

OBIECTIVELE CURSULUI  

1. Noțiuni generale despre cadrul conceptual și juridic al educației incluzive

2. Managementul școlii incluzive - cum realizăm trecerea de la o școală tradițională la o școală incluzivă

3. Managementul clasei incluzive - strategii de incluziune

4. Elemente de psihopedagogie incluzivă - tehnici și metode de gestionare a copiilor cu CES la clasă

Materialele video, documentele și informațiile cuprinse în fiecare secțiune a cursului sunt complementare și doar parcurgându-le în integralitate puteți atinge obiectivele de învățare, care fundamentează competențele dobândite. 

Cursuri aprofundate pe fiecare dintre cele 4 obiective ale acestui curs introductiv pot fi organizate de către CEDCD, în orice oraș din țară, la solicitarea celor interesați, printr-un email transmis la adresa: office@cedcd.ro. Costurile și condițiile de organizare vor fi comunicate pe baza solicitării adresate prin mail. Va mulțumim! 

CUM FUNCȚIONEAZĂ

În meniul principal de pe prima pagină a acestui website se află rubrica CURS DE EDUCAȚIE INCLUZIVĂ. Accesați pe rând fiecare secțiune a cursului aflată în meniul principal intitulat CURS DE EDUCAȚIE INCLUZIVĂ.

De asemenea, puteți accesa secțiunile cursului din meniul de mai jos. Recomandarea noastră este să le parcurgeți în ordinea prezentării. Organizați-vă programul de asemenea manieră încât să alocați cel puțin o oră fiecărei secțiuni.

1. Ce este educația incluzivă

2. Managementul Școlii Incluzive

3. Managementul Clasei Incluzive

4. Elemente de Psihopedagogie Incluzivă 

5. Evaluare

CERTIFICARE 

Cursul nostru își propune să vă ofere o platformă de informații relevante pentru o dezvoltare individuală ulterioară, pornind de la ultimele cercetări și practici în domeniu. Cursul este structurat pe sesiuni și resurse în format video și scris online. La finalul Cursului puteți accesa secțiunea EVALUARE și răspunde la întrebările de evaluare calitativă a informațiilor dobândite. 

Urmând instrucțiunile din secțiunea EVALUARE a Cursului de Educație Incluzivă, veți fi in măsură să obțineți CERTIFICATUL de ABSOLVIRE, care va include competențele dobândite online. 

Vă rugăm să citiți cu atenție instrucțiunile din secțiunea EVALUARE, precum și Termenii și Condițiile aferente acestui Curs aflați pe aceeași pagină. 

SUCCES!