Descriere imagine

 

Am avut noroc să avem un educator extraordinar, care a avut o răbdare enormă. Am comparat notițele copilului meu din clasa a doua cu cele de acum din şcoala specială și am fost siderată cât de importantă este calitatea umană a persoanei, a profesorului care își dorește cu adevărat să facă ceva pentru copil. 

Voicu Daniela - Bucureşti

Baietii mei gemeni, B si M, in varsta de 11 ani, ambii paraplegici, cu grad grav de handicap, au primit premiul I la scoala speciala in clasa a VI a, cu note maxime la Sport, Matematica, Chimie si Limba Romana...se pare ca sunt campioni, numai ca eu nu pot vedea asta. De fapt, de abia vorbesc și de abia se misca...Acesta este sistemul de educatie din Romania...gol...doar pe hartie.. 

Popescu Anca - Bucureşti

Emoţii cumplite cu gândul la noul an şcolar, ultimul pentru Adi...Au fost până acum şapte ani pierduţi, şapte ani în care nimeni nu s-a obosit să-l înveţe ceva, nu văd de ce ăsta al optulea ar face vreo diferenţă. Dar na,dă bine la statistici încă un copil cu dizabilităţi absolvent al învăţământului obligatoriu. Mâine facem cunoştinţă cu noul profesor psihopedagog, nici nu ştiu al câtelea...atâţia au fost, de am pierdut şirul. Deci, numai bucurie nu simt în momentul ăsta! Mă gândesc cu groază la ce vom face anul viitor!  

Edit Roman - Sighişoara 

Poți observa cu ușurință că nimeni nu crede în evoluția copilului tău în şcoala specială, la doctor sau în interacţiunea cu orice reprezentant al autorităţilor. 

Mihaela Neagu - Piteşti